fbpx
Klubovi

13. oktobar, teretana Ada Mall-a

pokaži svima
snagu svog tima

Ekipno takmičenje u snazi, izdržljivosti i brzini

Šta
vas čeka

Ekipno takmičenje između prijavljenih timova. Svaki tim mora da ima tri punoletna člana, dve muške i jednu žensku osobu.
Napravljen je poligon koji se sastoji iz niza prepreka i sprava za vežbanje, koje će takmičari iz svakog tima, jedan po jedan, prolaziti sa ciljem da ostvare što bolje vreme. Neće se meriti pojedinačna vremena članova, već samo ukupno vreme za koje je ceo tim prešao poligon.
Smena takmičara po završetku kruga zamišljena je kao štafeta radi negovanja timskog duha i zanimljivosti samog takmičenja.

Pravila
izvođenja vežbi

Po završetku svih vežbi, takmičar se vraća u najkraćem roku do svoje ekipe gde će „baciti pet“ svom saigraču što predstavlja “primopredaju štafete” i dati mu dozvolu da krene u izvođenje svog kruga. Vreme se zaustavlja po prolasku poslednjeg člana ekipe kroz cilj.

Čučanj

Radi se sa opterećenjem jednakim telesnoj masi izvođača vežbe. Dubina čučnja će biti definisana paralelnim položajem butina u odnosu na podlogu. Svako ponavljanje se mora izvesti do iste dubine, a nakon toga, položaj nogu vraća se u prvobitni uspravni položaj. 10 ponavljanja.

Sklekovi
(žene)

Položaj ruku mora biti u širini ramena a telo se mora spustiti do kraja, dok se grudima ne dodirne podloga. Nakon podizanja, zglobovi na laktovima moraju biti ispravljeni, ruke ne smeju biti savijene. Stomak takođe mora biti stegnut a leđa prava. 12 ponavljanja.

Sklekovi na razboju
(Propadanja)

Spuštanje skroz do visine ramena i ceo pokret nazad do početnog stava. 12 ponavljanja.

Prelazak
preko razboja

Tehnika kojom će takmičari izvesti prelaz nije propisana, obavezno je da rukama pređu distancu od prve do poslednje oznake na razboju.

Trbušnjaci
(muškarci)

Dok visite sa vratila, podizanjem nogu u vis potrebno je dodirnuti šipku za koju se držite. 10 ponavljanja.

Trbušnjaci
(žene)

Na klupici za trbušnjake, iz ležećeg položaja, podići noge u uspravan položaj (sveća). Nakon toga, vratiti se u početni položaj i nastaviti dalje. 10 ponavljanja.

Prelazak
preko merdevina

Tehnika kojom će takmičari izvesti prelaz nije propisana, obavezno je samo preći distancu od jedne do druge oznake.

Veslanje
u pretklonu

U pretklonu, rukama povući šipku do kukova, u povratku ruke treba da budu u punoj ekstenziji. Muškarci podižu svoju težinu dok žene podižu polovinu svoje težine. 10 ponavljanja.

Burpee
+ naskok na kutiju

Iz stojećeg stava, sa obe noge opružene do položaja srednjeg upora sa rukama, i odatle povratak u početni položaj, sa naskokom na kutiju. Ne može se iz naskoka sa kutije ići u upor, mora se krenuti iz početnog stava, stojećeg. 12 ponavljanja.

Air
bike

Zadatak je da se na mašini za 1 minut postigne što više potrošenih kalorija.

Ocenjivanje i merenje vremena

Bodovanje

Ukupan broj bodova se dobija pretvaranjem ostvarenog vremena u sekunde, plus broj kalorija ostvarenih na Air Bike-u, plus negativni poeni koji se dobijaju za svako neodrađeno ponavljanje u vežbama gde je definisan tačan broj ponavljanja (+3 s za svako neodrađeno ponavljanje).

Kontrola izvođenja vežbi i merenje vremena

U zavisnoti od broja prijavljenih takmičara, Athletics Gym će obzebediti dovoljan broj trenera koji će pokriti sve segmente poligona, kako bi takmičenje proteklo bez zastoja.

Nagrade za istinske borce

Nagrade dobijaju prva tri mesta na kraju celog takmičenja
1. mesto

Nike vaučer za sportsku opremu u vrednosti od 1000 eura

2. mesto

Nike vaučer za sportsku opremu u vrednosti od 600 eura

3. mesto

Nike vaučer za sportsku opremu u vrednosti od 300 eura

Pored vrednih novčanih nagrada, takmičari takođe dobijaju pakete Victus proteinskih čokoladica, članarine u Athletics Gym-u kao i nagrade od Stretch Centar Beograd.

Prijavi se na takmičenje

Napravi svoj tim, dva muškarca i jedna žena, i prijavi se. Svi takmičari moraju biti punoletni.

    Gym.rs koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima možete pročitati na stranici Politika kolačića.