Klubovi

Pilates Crveni Krst

Ostvari ravnotežu tela i uma.

Pilatesom dobijaš u isto vreme fizičku i mentalnu stabilnost, snagu, opuštenost i gipkost. Izgradićeš svoje telo na jedan potpuno drugačiji način.


Bez agresivnih i napornih vežbi pilates ti donosi formu koja će drugima biti uzor. Imaćeš bolje držanje i opšti osećaj ravnoteže u životu. Pređi preko crte i uđi u novi svet. Priča o pilatesu je priča o uspehu uprkos teškim okolnostima. Tvorac ovog sistema vežbi je Jozef Pilates – vrhunski atleta. Više nego običan sportista vodio se antičkim idealom zdravog tela i duha. Uspešno se bavio skijanjem, boksom, ronjenjem i mnogim drugim sportovima. Ono što je fascinantno je da je Jozef u detinjstvu bio veoma krhkog zdravlja. Bolovao je od astme, rahitisa i reumatske groznice. Bio je nepokolebljiv u tome da prevaziđe posledice koje je takvo detinjstvo ostavilo na njega a takvih posledica je bilo mnogo.

Bio je čovek širokih interesovanja i poznavalac nauke. Upućen u načine vežbanja starog Rima i Grčke jednako je poznavao i istočnjačke sisteme treninga kao što su joga i zen. Iz svog bogatog znanja i iskustva stvorio je sistem vežbanja kasnije poznat kao pilates. Za vreme rata bio je zatočen u logoru ali telo i karakter koje je izgradio vežbanjem istrajali su. U logoru je svojim vežbama uspešno pomagao bolesnima i ranjenima da se oporave od povreda, povrate fizičku i mentalnu snagu.

Sve ovo samo je jedan mali deo priče o treningu i njegovom tvorcu. Drugi i najvažniji deo nalazi se u samom vežbanju. Dođi i uzmi ga za sebe.

Preporučuje se
  • Vežbačima koji vole mirniji trening
  • Vežbačima koji imaju sedentarne poslove
  • Vežbačima koji imaju probleme sa posturalnim statusom
Ne preporučuje se
  • Hroničnim bolesnicima
  • Osobama koji imaju problem sa hipertenzijom, astmom
  • Srčanim bolesnicima

Marina Marković

Instruktorka pilatesa

"Osmeh je univerzalni energetski motivator i jedna od najpozitivnijih poruka koju možete poslati."

pročitaj više

Termini programa

Pilates
Pilates
Pilates
Cena pilatesa na Crvenom Krstu

Paket grupnih programa

već od
3.200 rsd

mesečno

detaljnije o cenama

Gym.rs koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima možete pročitati na stranici Politika kolačića.